lunes, 4 de mayo de 2015

Les 12 ciutats més boniques del món.

                                             

                                             LES 12 CIUTATS MÉS BONIQUES DEL MÓN.

                                         LES 12 CIUTATS MÉS BONIQUES DEL MÓN.           



1) Instanbul, Turquia.
És la major ciutat de Turquia i la primera més poblada d'Europa. La hi considera com una de les ciutats més belles d'Europa, sent una de les tres urbs transcontinentals que se situen entre Europa i Àsia.
Aquesta ciutat ha arribat a tenir 14.160.467 habitants. La major part de la població és de religió musulmana, si bé hi ha minories de cristians (68 000) i de jueus (22 000).

2) Roma, Italia.
És una ciutat italiana amb 2.872.082 d'habitants. És el municipi més poblat de itàlia i és la quarta ciutat més poblada de la Unió Europea.
És la ciutat amb la més alta concentració de béns històrics i arquitectònics del món, 4 el seu centre històric delimitat pel perímetre que marquen les Muralla Aureliana.



3) Londres, Inglaterra.
És la capital d'Anglaterra i del Regne Unit, i la major ciutat i àrea urbana de la Gran Bretanya i de tota la Unió Europea2 Situada a la vora del riu Tàmesi, Londres és un important assentament humà des que va ser fundada pels romans amb el nom de Londinium fa gairebé dos mil·lennis.
Londres és una ciutat global, centre neuràlgic en l'àmbit de les arts, el comerç, l'educació, l'entreteniment, la moda, les finances, els mitjans de comunicació, la investigació, el turisme o el transport.



4) Paris, Francia.
És la capital de França i de la regió d'Illa de França. Constituïda en l'única comuna unidepartamental del país, està situada a ambdós marges d'un llarg meandre del riu Sena, al centre de la Conca parisenca, entre la confluència del riu Marne i el Sena, aigües amunt, i el Oise i el Sena, aigües avall.
La ciutat de París, dins dels seus estrets límits administratius, té una població de 2.249.975 habitants.
La ciutat és la destinació turística més popular del món, amb més de 42 milions de visitants estrangers per any.


5) Berlin, Alemania.
És la capital d'Alemanya i un dels setze estats federats alemanys. Es localitza al nord-est d'Alemanya, a escassos 70 km de la frontera amb Polònia. Per la ciutat flueixen els rius Spree, Havel, Panke, Dahme i Wuhle. Amb una població de 3,4 milions d'habitants, Berlín és la ciutat més poblada del país, així com la segona ciutat en grandària i la cinquena aglomeració urbana entre els països de la Unió Europea.
Berlín és una ciutat mundial i un centre cultural i artístic de primer nivell. És una de les ciutats més influents en l'àmbit polític de la Unió Europea i en 2006 va ser triada Ciutat Creativa per la Unesco. El 2009 la ciutat va rebre el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia.



6) Nueva York, USA.
És la ciutat més poblada de l'estat homònim, i dels Estats Units d'Amèrica, i la segona major concentració urbana d'Amèrica del Nord, després del Districte Federal de Mèxic. La ciutat de Nova York està entre les tres aglomeracions urbanes més grans i més poblades del món.
Des de finals del segle XIX és un dels principals centres mundials de comerç i finances del món sencer. Nova York està considerada com una ciutat global, donades les seves influències a nivell mundial en els mitjans de comunicació, en la política, en l'educació, en l'entreteniment i la moda.



7) Florencia, Italia.
És una ciutat situada al nord de la regió central d'Itàlia, capital i ciutat més poblada de la província homònima i de la regió de Toscana, de la qual és el seu centre històric, artístic, econòmic i administratiu. Compta amb uns 378.236 habitants, i és el centre d'una àrea metropolitana d'aproximadament milió i mig d'habitants.



8) Dubai, Emiratos Árabes.
Està situat a la costa del golf Pèrsic, al desert d'Aràbia, i limita al sud amb l'emirat d'Abu Dhabi, amb el de Sharjah pel nord-est i, a través de l'exclavament de Hatta, amb el Sultanat d'Oman pel sud-est i amb els emirats d'Ajman i Ras al-Khaimah. L'entrant d'aigua salada del golf Pèrsic denominat Khawr Dubayy travessa la ciutat cabdal en direcció nord-est-sud-oest. La seva superfície és de 4113 km².



9) Sidney, Australia.
És la ciutat més gran i poblada d'Austràlia, amb una població en la seva àrea metropolitana propera als 4.034.000 d'habitants. És la capital de l'estat de Nova Gal·les del Sud i va ser l'assentament de la primera colònia britànica a Austràlia.
Sydney és una de les ciutats més multiculturals del món, i es reflecteix en el seu rol de principal destí per a immigrants d'Austràlia.



10) Lisboa, Portugal.
És la capital i major ciutat de Portugal, situada a la desembocadura del riu Tajo. La ciutat té una població de 547.773 habitants i la seva àrea metropolitana se situa en els 2.821.697 en una superfície de 2.921,90 km². Aquesta àrea conté el 20% de la població del país. Lisboa és la ciutat més rica de Portugal.



11) San Francisco, USA.
Ocupa la quarta posició de ciutat més poblada de l'estat de Califòrnia i la 13a de Estats Units, amb una població d'aproximadament 837.442 habitants. És l'única ciutat-comtat consolidada de Califòrnia. Es troba a l'extrem nord de la península de San Francisco, amb l'oceà Pacífic a l'oest, la badia homònima a l'est i l'entrada de la badia al nord, per la qual cosa només està connectada amb terra ferma pel seu extrem sud.



12) Shanghai, China.
És la ciutat més poblada de la Xina i una de les més poblades del món amb més de 20 milions d'habitants. Situada a la Xina de l'Est. La ciutat és una destinació turística pels seus monuments com el Bund, el Temple del Déu de la Ciutat, els gratacels del Pudong i com a centre cosmopolita de la cultura i el disseny. La llengua local no és el mandarí, sinó el shanghainés, una varietat de xinès.












No hay comentarios:

Publicar un comentario